Våra resor

Våra resor

Här följer en presentation av kommande resor som vill inspirera dig att upptäcka nya och gamla resmål. Välkommen med!

 

Längst ned på sidan finns information om tidigare resor som också kan vara av intresse att titta på, förr eller senare kommer de på programmet igen.

 

Det finns även många bilder från våra tidigare resor att inspireras av! Se HÄR!

 

Vi ser fram emot att ha dig med som resenär. Slå oss en signal så skickar vi fullständigt program.

 

Varmt välkommen med!

Janne och Carola Bark

Resor till Ullared

Vi kör resor till Ullared över dagen samt med övernattning!

Lågprisshopping i Ullared

 

NYHET!

Vi reser till Ullared på söndagar, då brukar det vara ganska lugnt på GeKås och dessutom slipper du ta ledigt från jobbet.

 

 

Höstens datum

Söndag den 26/11 2017

Måndag den 11/12 2017

 

 

Följ med oss till Skandinaviens största varuhus där du får en shoppingupplevelse utöver det vanliga. Här finns allt du kan tänka dig på 35.000 kvadratmeter butiksyta till de lägsta priserna!

 

 

04:00 Grytgöl, Centrum

04:05 Ljusfall, Gamla Kiosken

04:10 Hällestad, Hällestadgården

04:15 Sonstorp, Bageriet

04:25 Finspång, Lidl

04:30 Finspång, ICA Hårstorp

05:00 Norrköping, Hpl Eneby Kyrka

 

07:30 Frukoststopp på Rasta Klevshult

ca 09:20 Ankomst till GeKås i Ullared

 

12:30-13:00 Bussen öppen för inlastning

15:30 Återresa

 

ca 20:00 Ankomst Norrköping

ca 20:45 Ankomst Finspång

 

Pris: 280:- / person

 

2-dagarsresa till Ullared

Höstresa

12-13/11 2017

Följ med oss till Skandinaviens största varuhus där du får en shoppingupplevelse utöver det vanliga. Här finns allt du kan tänka dig på 35.000 kvadratmeter butiksyta till de lägsta priserna!

 

 

Söndagar

07:00 Grytgöl, Centrum

07:05 Ljusfall, Gamla Kiosken

07:10 Hällestad, G:la Posten

07:15 Sonstorp, Bageriet

07:25 Finspång, Lidl

07:30 Finspång, ICA Hårstorp

08:00 Norrköping, Hpl Eneby Kyrka

 

Ca 12:20 Ankomst till GeKås i Ullared

 

17:00 Vi åker nu till Ästad för att checka in på våra rum som har hotell-standard. Ästad gård har fått pris som Nordens mest inspirerande miljö för möten och naturen kring Ästad gård är helt fantastisk! Vi njuter av skönheten och lugnet som finns i det halländska landskapet. Här kopplar vi av och laddar batterierna inför morgondagens shopping.

 

19:00 Vi äter en gemensam kvällssupé. Vi har tid att umgås, prata igenom dagens fynd och ha det trevligt tillsammans. Därefter intar vi nattens vila i de sköna sängarna.

 

 

Måndagar

07:00 Vi äter en god frukost

08:00 Avresa till GeKås

08:30 Nu har vi tid att komplettera våra inköp på Gekås

14:00 Återresa

 

Ca 19:30 Hemma igen

 

Pris: 1 050:- / person, enkelrumstillägg 150:-

Bussresa, boende på Ästad Gård (handduk och lakan ingår), kvällssupé samt frukost.

Resor i Sverige

Jokkmokks Marknad

med besök på Ishotellet

28/1 - 2/2 2018 - FULLBOKAD

6 dagar

Låt din dröm bli verklighet och följ med oss till Jokkmokks marknad som varit en tradition i mer än 400 år. Under resan besöker vi också Ishotellet i Jukkasjärvi, får en guidad rundtur i Kiruna, besök på Esrange och IRF som jobbar med rymdforskning. Detta kommer att bli en resa utöver det vanliga!

 

Under vår resa tar bussen oss hela vägen från Östergötland, med övernattning i Umeå, upp till Sveriges nordligaste breddgrader. Vi inleder vår resa i Kiruna, staden som håller på att flyttas. Här får vi en guidad rundtur med alla stadens sevärdheter, vi besöker Institutet för rymdfysik, IRF och Esrange Space Center. Dessutom gör vi ett besök på det spektakulära Ishotellet i Jukkasjärvi, där vi också får en guidad visning.

 

Efter dagarna i Kiruna är det dags för en av resan höjdpunkter, nämligen Jokkmokks marknad! Marknaden är en obruten tradition sedan mer än 400 år tillbaka och numera är det en tre dagar stor fest med en massa aktiviteter! Människor från hela världen möts mellan föreställningar, marknadsstånd och utställningar. Många är marknadsknallarna som ställer ut sina varor, allt från samisk slöjd i silver och tenn, skinn, konst, mat och musik.

 

Följ med och upplev Europas största vinterfest!

 

Pris: 7 490:- / person del i dubbelrum, enkelrumstillägg, 1 600:-

Bussresa, reseledare, 5 nätter med frukostpension, 4 middagar och 3 luncher, lokalguide i Kiruna, besök på IRF, guidning på Icehotel och sameviste, besök på Esrange Space Center, besök på Jokkmokks marknad.

 

 

För mer information om denna resa är ni välkomna att kontakta oss.

Resor i Europa

Julmarknad i Schwerin

8-10/12 2017

3 dagar

Årets första julmarknadsresa går till den vackra staden Schwerin, som är Tysklands minsta delstatshuvudstad. Schwerin är en stad med en väldigt mysig och pittoresk miljö. Schwerin kallas för de sju sjöarnas stad och julmarknaden sträcker sig runt Rådhustorget och gågatan Mecklenburger Strasse.

 

Vi bor centralt i staden så lördagen spenderas fritt på denna äkta tyska julmarknad som sträcker sig runt om i staden. Julmarkanden innehåller allt som en klassisk tysk julmarkand bör innehålla, hemslöjd, korvar i alla dess längder, kanderade äpplen och mycket mer! Närheten till hotellet gör det möjligt för den som vill att vila upp sig på hotellet på eftermiddagen, ett besök på julmarkanden på kvällen är nämligen rekommenderat då staden är upplyst av hundratals juleljus. Den som inte vill promenera in till staden får en fribiljett till spårvagnen som stannar precis utanför hotellet.

 

 

Pris: 2 390:- / person, enkelrumstillägg 440:-

Bussresa, 2 hotellnätter med frukost pension, del i dubbelrum, en middag.

 

 

Se bilder från en tidigare Julmarknadsresa.

Julmarknad i Rostock

15-17/12 2017

3 dagar

Årets andra julmarknadsresa går till Rostock, som har norra Tysklands största julmarknad. Vi bor centralt på trevliga Penta Hotel Rostock**** som ligger nära Kröpleiner Strasse, den långa gågatan som nu är vackert julsmyckad. Med endast ett par steg är du ute på marknaden för att njuta av doften från Glühwein, Schmalzkuchen och Bratwurst i alla former.

 

Under vår resa får vi uppleva allt det som en tysk julmarknad bör innehålla, hemslöjd, korvar i alla längder, kanderade äpplen och mycket mer. Efter mörkrets inbrott är staden upplyst av hundratusentals vackra juleljus.

 

Pris: 2 890:- /person, enkelrumstillägg 440:-

Bussresa, 2 hotellnätter med frukostpension, del i dubbelrum, en middag.

 

Se bilder från en tidigare Julmarknadsresa.

Vårens och sommarens genomförda resor

Blomsterresa till Holland

23 - 28/4 2017

6 dagar

Välkomna att följa med på en resa till Holland, som är som allra vackrast på våren! Holland må vara ett litet land men här finns mycket att njuta av för alla sinnen. Upptäck tulpanfälten, väderkvarnarna, ostmarknaderna, träskorna, Amsterdams kanaler och de gamla mästarnas målningar. Tillsammans upplever vi alla de holländska guldkornen!

 

Under vår resa kommer vi bland annat att uppleva städerna Alkmaar (Hollands Venedig), Rijswijk – Den Haag och Amsterdam. Blomsterparken Keukenhof, miniatyrstaden Madurodam och Aalsmeer, som är världens största blomsterauktion – ytan motsvarar 125 fotbollsplaner! Dessutom kommer vi att besöka en ostbonde som demonstrerar hur äkta holländsk bondgårdsost tillverkas, och vi får möjlighet att provsmaka!

 

Med andra ord innehåller denna resa något för alla smaker, så varmt välkomna att följa med på en resa till blomsterriket!

 

 

Pris: 6 490:- / person del i dubbelrum, enkelrumstillägg, 1 500:-

Bussresa, färjor och vägavgifter, guide, 5 nätter del i dubbelrum med halvpension, entré till Keukenhof, entré Madurodam, entré Panorama Mestag, entré blomsterauktion i Aalsmeer, kanaltur i Amsterdam.

 

 

För fullständigt program är ni välkomna att kontakta oss.

 

Se bilder från en tidgare resa till Holland.

Södra England

28/6 - 9/7 2017

12 dagar

Efter det stora intresset för förra sommarens resa är vi nu glada att kunna erbjuda resan även detta år!

 

Välkomna med på en 12 dagar lång resa där vi besöker alla de bästa platserna som Södra England har att erbjuda. Under våra dagar hinner vi bland annat med att besöka Canterbury med sin stora katedral, Leeds Castle, slottet och trädgårdarna vid Sissinghurst Castle, Brighton, Stonehenge och slutligen Torquay där vi även detta år har fått boende på Hotel Imperial Torquay känd för sin fantastiska utsikt.

 

Utöver detta kommer vi att få möjlighet att uppleva "aftonoon tea", mänger av vackra trädgårdar, häftig natur, spännande städer, hur det är att åka på vänster sida av vägen, pittoreska byar, sol och bad samt givetvis mycket mer!

 

Välkommen med att uppleva det bästa av Södra England!

 

 

Pris: 15 400:- / person, del i dubbelrum, enkelrumstillägg 2 900:-

Bussresa, färje- och vägavgifter, 11 övernattning boende på hotell, del i dubbelrum med frukostpension, 10 middagar på hotell, guidad rundtur i Brighton, entré katedralen i Canterbury, Leeds Castle, Sissinghurst Castle Garden, The Lost Garden of Heligan, Stonehenge, guide samt reseledare

 

 

För fullständigt program är ni välkomna att kontakta oss.

Sol och bad i Rimini

13-23/7 2017

11 dagar

Ett uppskattat och omtyckt resmål under många år är Riminis långa och vackra sandstränder och nu är det dags att styra bussen mot Adriatiska havet. Efter några dagars resa med stopp i Tyskland och Österrike har vi lugna sköna dagar i Rimini då vi hinner njuta i solstolen. Hotellet vi bor på ligger i stadsdelen Rivazzurra, ett klassiskt italienskt badhotell*** som ligger endast 50 meter från stranden. Vi kommer att ha helpension på hotellet, vilket betyder att ingen någonsin ska behöva somna hungrig. Under veckan finns möjlighet att följa med på utflykt till San Marino. Vi besöker också en av vingårdarna på Gabbicce Monte strax söder om Rimini. Välkommen med att njuta av solen och bada i Adriatiska havet när den italienska sommaren är som allra bäst!

 

Pris: 10 500:- /person, enkelrumstillägg 1990:-

Bussresa, färja och vägavgifter, reseledare, 4 övernattningar längs resvägen med frukostpension, 3 middagar längs resvägen, 6 övernattningar i Rimini med helpension på hotellet dvs. frukost, lunch och middag.

 

 

Om ni önskar ett fullständigt reseprogram, är ni välkomna att kontakta oss.

 

Guldkorn i Jämtland

26 - 31/7 2017

6 dagar

När den svenska sommaren är som bäst välkomnar vi med er till en resa där vi upptäcker några av pärlorna i Jämtland, som är väldigt vackert även på sommaren! Det är en resa fylld av hänförande naturupplevelser när vi besöker några av Åredalens guldkorn. Under våra dagar bor vi vackert på Hotell Åre Fjällsätra som drivs av Urban och Solweig Widholm. Urban kommer även att vara våran guide under några av dagarna. En av höjdpunkterna på resan blir när vi får uppleva "Spelet om Olav den Helige".

 

Välkomna med på en upplevelseresa till vackra Jämtland!

 

 

Pris: 6 900:- / person, enkelrumstillägg 975:-

Bussresa, 5 övernattningar på Hotell Åre Fjällsätra med helpension (på hemresedagen endast lunch), guide, entréer, ångbåtstur på Kallsjön, biljett till ”Spelet om Olav den Helige”

Engelska Trädgårdar

26/8 - 2/9 2017

8 dagar

Talesättet säger att om man skrapar lite på ytan av en britt så hittar man en trädgårdsmästare. Låt drömmen bli verklighet! Följ med oss till England för att njuta av slott och trädgårdar.

 

Välkommen att följa med till England när sensommaren är som bäst och njuta av vackra trädgårdar! Under vår 8 dagar långa dagar långa resa bor vi i grevskapet Kent och njuter av allt det vackra som England har att erbjuda när det gäller trädgådar. Vi besöker en rad olika slott och trädgårdar och upplever en variation av olika trädgårdar, planeringar, häftig natur och en rad historiska sevärdheter samt besöker den vackra staden Canterbury.

 

Resan är ett samarbete mellan Barks Buss och Västerås Trädgårdsservice

 

Pris: 10 900:- / person, enkelrumstillägg 1 800:-

Bussresa, färja och vägavgifter, 7 övernattningar på hotell del i dubbelrum med halvpension, entré Leeds Castle, Sissinghurst Castle and Garden, Hever Castle samt Pashley Manor Garden, vinprovning Biddenend, reseledare

Istrien, Kroatien

27/9-6/10 2017 - FULLBOKAD

10 dagar

Vår resa börjar i norra Italien och regionen Veneto, ett vackert landskap där alperna möter Poslätten. Här bor vi två nätter i lantlig miljö på Hotel Relais Monaco. Därefter reser vi österut till Istrien i Kroatien, som ligger på en halvö i Adriatiska havet och som har allt en sparsmakad turist kan önska sig. Små medeltida städer ligger på ett radband utmed kusten. Vinet från vingårdarna vi besöker kan mäta sig med prestigevinerna från grannlandet Italien. Vi kommer att bo fyra nätter i vackra Porec på fyrstjärniga Hotel Palazzo och därifrån gör vi utflykter i området. När vi påbörjar vår hemresa går resan norrut genom Slovenien till Österrike. Vi får en heldag Salzburg innan vi reser vidare genom Tyskland och tillbringar den sista natten i Potsdam.

 

Resan är ett samarbete mellan Barks Buss och Enoteca Gärdstorp.

 

 

Pris: 13 900:- / person del i dubbelrum, enkelrumstillägg, 1 950:-

Transfer Finspång - Norrköping - Skavsta/Nyköping, flyg med Ryanair, enkel resa Skavsta/Nyköping - Treviso, bussresa, färjeavgifter och vägskatter, 9 övernattningar i dubbelrum med halvpension, SPA på Hotel Relais Monaco, 1 grappaprovning, 2 vinprovningar, 1 olivoljeprovning, typisk tryffelinspirerad lunch, entré amfiteater i Pula, båttur i Kroatien, lokalguide Pula, reseledare

 

Om ni önskar ett fullständigt reseprogram, är ni välkomna att kontakta oss.

 

Telefon: 0122 - 50 119

E-post: info@barksbuss.se