Passionsspelen i Oberammergau

Resor till Europa

Passionsspelen i Oberammergau

22 - 30/7 2022, 9 dagar


Följ med på en resa utöver det vanliga - till byn Oberammergau i Bayern. 2022 äger ett av världens mest unika evenemang rum, Passionsspelen i Oberammergau! Den lilla mytomspunna byn med sina drygt 5 000 invånare har sedan pesten 1634 stått värd för detta världsberömda passionsspel – en fantastisk heldagsföreställning om Jesu liv och lidande. Spelen uppförs vart tionde år. Alla på scenen, både skådespelare och kör, är antingen födda i Oberammergau eller har bott där de senaste 20 åren. Detta är en chans som ni inte får missa!

 

Under vår resa genom Tyskland besöker vi dessutom Lutherstäderna Wittenberg och Eisenach och lär oss mer om Martin Luther, som reformerade kyrkan. Wittenberg är en mysig stad med två långa gågator med trevliga restauranger och caféer. Stadens två kyrkor, Schlosskirchen och Stadtkirchen (Slottskyrkan och Stadskyrkan) har båda spelat en central roll i kyrkans historia. I Eisenach finns borgen Wartburg där Martin Luther höll sig gömd och under tiden översatte han Nya testamentet till tyska. Eisenach är också Johann Sebastian Bachs födelsestad så det finns mycket att upptäcka i staden!


Vi besöker också kung Ludvig II:s skönhet, Schloss Linderhof. Slottet är beläget på 1000 meters höjd i den sydvästra delen av Bayern. Innan vi åker tillbaka till Sverige hinner vi dessutom njuta av alplandskapet när vi gör en dagsutflykt och reser med Berninaexpressen från Chur till Tirano. Det är en mycket vacker tågresa med fantastiska vyer i ett mäktigt alplandskap.


Detta är verkligen en resa utöver det vanliga - välkomna att följa med!

 

 

Pris: 18 500:- / person 

Bussresa, färjor och vägavgifter, reseledare Roland och Margaretha Axelsson, 8 övernattningar (del i dubbelrum), 8 middagar, svensktalande lokalguide i Wittenberg, entré borgen i Wartburg, biljetter kat 1 Passionsspelet i Oberammergau, dryckespaket till middagen i Oberammergau, entré slottet Linderhof och tågbiljett till Berninaexpressen.

Enkelrumstillägg: 2 600:- / person


OBS! Viktigt att komma ihåg att ta med sig passet!