Passionsspelen i Oberammergau

Resor till Europa

Passionsspelen i Oberammergau

22 - 30/7 2022, 9 dagar - fullbokad


Följ med på en resa utöver det vanliga - till byn Oberammergau i Bayern. 2022 äger ett av världens mest unika evenemang rum, Passionsspelen i Oberammergau! Den lilla mytomspunna byn med sina drygt 5 000 invånare har sedan pesten 1634 stått värd för detta världsberömda passionsspel – en fantastisk heldagsföreställning om Jesu liv och lidande. Spelen uppförs vart tionde år. Alla på scenen, både skådespelare och kör, är antingen födda i Oberammergau eller har bott där de senaste 20 åren. Detta är en chans som ni inte får missa!

 

Under vår resa genom Tyskland besöker vi dessutom Lutherstäderna Wittenberg och Eisenach och lär oss mer om Martin Luther, som reformerade kyrkan. Vi besöker också kung Ludvig II:s skönhet, Schloss Linderhof. Därtill får vi njuta av alplandskapet när vi under en dagsutflykt reser med Berninaexpressen.

 

 

Vi återkommer med prisinformation.

Bussresa, reseledare Roland och Margaretha Axelsson, 8 övernattningar del i dubbelrum med halvpension, lokalguide i Wittenberg, entré borgen i Wartburg, biljetter kat 1 Passionsspelet, entré slottet Linderhof, Berninaexpressen.