Danmarks pärlor

Resor till Europa

Danmarks pärlor

2 - 5/5 2024, 4 dagar


Många vårar har vi begett oss iväg för att upptäcka vackra miljöer, när våren är som bäst. Detta år är inget undantag, i år ska vi besöka ett land som vi har passerat genom många gånger, nämligen Danmark. Nu är det äntligen dags att uppleva Danmark på riktigt, ett land som har mycket att erbjuda! Med oss på resan har vi Eva Roos, som guidade oss i Skåne förra våren. Denna gång kommer hon att visa oss Danmarks många pärlor.


Resan inleds i Helsingör där vi besöker Kronborgs slott, ett av Nordeuropas mest betydelsefulla renässansslott, känt genom Shakespeares Hamlet. Slottet finns sedan år 2000 med på UNESCO:s världsarvslista. Första dagen i Danmark avslutas på bästa sätt med eftermiddagskaffe på anrika Humlebaek Kro. Självklart så serveras det wienerbröd med choklad i mitten till kaffet.


Vi får också en guidad tur i Köpenhamn, den pulserande storstad med sevärdheter som Christiansborg, Tivoli, Rådhusplatsen, Glyptoteket och den Lilla Havsfrun. I Köpenhamn finns det möjlighet att på egen hand upptäcka Nyhavn, känd för sina färgglada hus och många trevliga restauranger. 


En av resans höjdpunkter är när vi besöker H.C. Andersens hem, är det sedan 2021 finns ett museum som berättar historien om H.C. Andersens liv och arbete. Därefter styr vi bussen till Aarhus, Danmarks näst största stad, där vi besöker ”Den Gamle By” som är ett friluftsmuseum. Här står tiden stilla och kan få uppleva hur danskarna levde för tvåhundra år sedan. Den Gamle By är baserat på återskapandet av en historisk dansk marknadsstad. Museet visar upp 75 originalbyggnader från fler än 20 städer runtom i Danmark.  


Hjertelig velkommen på turen til Danmark!Pris: 8 400:- / person

Bussresa, färjeöverfarter, 3 hotellövernattningar (del i dubbelrum), 2 luncher, 3 middagar, guide i bussen, entréer och guidningar enligt program.

Enkelrumstillägg: 1 100:- / person

unsplash