Tidigare resor

Tidigare resor

På den här sidan har vi samlat några av våra tidigare resor att bli inspirerad av. Många resmål återvänder vi gärna till fler gånger.


Hör gärna av er om ni blir intresserade av ett resmål, vem vet när vi planerar en resa dit nästa gång?


Titta gärna på vår sida med Inspiration - bilder från tidigare resor!

Garda - Verona - Val di Sole

22/9 - 2/10 2023


Italien har alltid en särskild plats i våra hjärtan! På denna resa enligt vårt populära koncept "flyg ner och buss hem" upptäcker vi de nordliga delarna av Italien. Under resan får vi njuta av härliga dagar vid Gardasjön, med bland annat vinprovning, olivoljeprovning och en båttur på Gardasjön. Därefter går resan vidare till Verona där vår lokalguide tar oss med på en rundtur i staden. I Val di Sole, hos familjen Ravelli, blir vi väl omhändertagna på deras nyrenoverade hotell. 

Möt våren i Skåne

2 - 5/5 2023


Välkomna att följa med på en härlig resa till Skåne. Vi njuter av utsikten vid Kullens fyr, Ale stenar och Brösarps backar. Vi får några fina dagar tillsammans på vackra Österlen där havet möter bokskogar och ängar. Vår guide Eva Roos som har sitt hjärta i Skåne kommer att lotsa oss längs de vackraste vägarna. Våren är som bäst i Skåne - välkommen att uppleva den med oss!

Rom - Toscana - Val di Sole

29/9 - 9/10 2022


För tredje gången erbjuder vi en höstresa till Italien! Det är vårt populära koncept "flyg ner och buss hem" som tar oss ut i Europa när hösten är som bäst! Under våra dagar besöker vi Rom, den eviga staden som har sevärdheter i alla gathörn. På vår resa norrut upptäcker vi Toscanas hjärta: Florens, innan vi besöker de italienska alperna i Val di Sole. Om hösten i Sverige är kall och grå är den defintivt inte det i Italien!

Skottland med Edinburgh Military Tattoo

6 - 15/8 2022


En resa till Skottland är ett minne för livet! Under vår resa får vi uppleva allt som hör till en resa till Skottland. Vi får njuta av deras oslagbara natur, klassiska säckpipor, vackra trädgårdar, en äkta skotsk whiskyprovning och mycket mer! En av dagarna tar vi en tur längs den mytomspunna sjön Loch Ness. Sjön lär ha ett sjöodjur, oftast kallat ”Nessie” boende i vattnet. Den som har med sig kameran måste vara beredd om hon dyker upp!

Passionsspelen i Oberammergau

22-30/7 2022


2022 äger ett av världens mest unika evenemang rum, Passionsspelen i Oberammergau! Den lilla mytomspunna byn med sina drygt 5 000 invånare har sedan pesten 1634 stått värd för detta världsberömda passionsspel – en fantastisk heldagsföreställning om Jesu liv och lidande. Spelen uppförs bara vart tionde år, detta är en chans som ni inte får missa!

Julmarknad i Berlin

2-5/12 2021


Följ med på en julmarknadsresa till den tyska huvudstaden - Berlin! Det finns över 60 julmarknader i Berlin - allt ifrån traditionella julmarknader med försäljning av olika hantverk till marknader med karuseller och skridskobanor. På Gendarmenmarkt finns Berlins mest exklusiva julmarknad och det är dessutom är en av de vackraste platserna i Berlin.

Provence och Alsace - en resa för livsnjutare

1-10/7 2019


Med vårt populära koncept "flyg ned och buss hem" tar vi oss till Frankrike när lavendeln står i full blom! Vi besöker den lilla staden Nyon som är omgiven av vinfält, olivlundar och blå lavendelfält. Lena och Gösta Linderholm ger oss genom sitt värdskap en äkta och genuin upplevelse av det bästa från Provence. De öppnar upp sitt provensalska hus i byn Curnier och vi besöker deras egen trädgård "Plätten". Vi besöker trädgården Château Val Joanis som har en särskild provensalsk prägel.

 

Vi stannar också två nätter i pittoreska Alsace, som är en pärla i nordöstra Frankrike med storslagen natur och medeltida vinbyar. Vi vandrar i kulturparadiset Colmar och njuter av områdets fantastiska viner. På vår resa hem genom Tyskland, strax utanför Heidelberg ligger Schloss Schwetzingen, där gör vi ett besök i slottsträdgården och i Steinfurt får vi njuta av rosor i alla färger på Rosenmuséet

Blomsterresa till Holland

21-26/4 2019


Låt din dröm bli verklighet och följ med oss till Holland, en fantastisk upplevelse för alla blomsterälskare. Vi njuter av fält med tulpaner i regnbågens alla färger, bland annat i Keukenhof och Madurodam. Vi besöker också Amsterdam och tar en tur på kanalen. Holland må vara ett litet land men här finns mycket att njuta av för alla sinnen. 

Jokkmokks Vintermarknad med besök på Ishotellet i Jukkasjärvi

3-8/2 2019


Låt din dröm bli verklighet och följ med oss till Jokkmokks vintermarknad som varit en tradition i mer än 400 år. Under resan besöker vi också Ishotellet i Jukkasjärvi, får en guidad rundtur i Kiruna, besök på Esrange Space Center och IRF som jobbar med rymdforskning.