Garda - Verona - Val di Sole

Resor till Europa

Rom - Toscana - Val di Sole - fullbokad (väntelista)

29/9 - 9/10 2022, 11 dagar


För fjärde gången erbjuder vi en höstresa till Italien! Det är vårt populära koncept "flyg ner och buss hem" som tar oss ut i Europa när hösten är som bäst!

 

Denna gång upptäcker vi de norra delarna av detta vackra land som har en särskild plats i våra hjärtan. Flyget från Arlanda tar oss direkt ned till Milano, Italiens näst största stad där vår buss möter upp. Härifrån åker vi tillLazise som ligger i södra delen av Gardasjön. Vi checkar in på vårt hotell Parchi del Garda där vi ska bo i tre nätter.

 

Under dagarna vid Gardasjön besöker vi olivoljemuséet Museo dell'Olio di Cisano, gör en båttur över Gardasjön, besöker staden Limone som är känt för - just det - sina citronträd. Vi gör ett besök på vingården Selva Capuzza som bara arbetar med inhemska druvsorter. Här gör vi den första av resans två vinprovningar.


Efter dagarna vid Gardasjön fortsätter vi norrut till staden Verona. Här möter vi vår svensktalande guide Helene de Barros som  bor i Italien sedan 1986. Helene tar oss med på en intressant guidning i Verona, staden där ett av historiens största kärleksdrama utspelade sig. I staden finns det många vackra saker att se och uppleva, vi besöker bland annat den romerska arenan och Piazza dei Signori med imponerande byggnader från olika tidsepoker. Självklart blir det också ett besök vid Romeo och Julias balkong.


Därefter går färden vidare till Val di Sole - soldalen - där vi bor fem nätter hos familjen Ravelli, ett hotell som är mycket uppskattat av våra resenärer och som vi gärna återvänder till. Här har vi tid att landa och njuta av naturen. Under dagarna i Val i Sole besöker vi bland annat mejeriet Caseificio Presanella i Mezzana där ostproduktionen är i full gång. Vi upplever alpnaturen i Val di Rabbi där de som vill går på en lättare vandring. Vi tar också tåget till Trento, regionens större stad, där vi strosar i den historiska stadskärnan. Under tågresan får vi njuta av den vackra naturen och beskåda de många äppelodlingarna som trakten är känd för. Innan vi fortsätter norrut hinner vi också med en "matlagningskurs" med italienska specialiteter på hotellet. Det blir också tid för att njuta av poolområdet.

 

Resan hemåt mot Sverige går genom Österrike och Tyskland, och vi väljer de mindre och vackrare vägarna. Vi besöker både Garmisch Partenkirschen och Dinkelsbühl, där vi övernattar. Längre norrut i Tyskland gör vi ett stopp i universitetsstaden Göttingen och vår sista övernattning blir i staden Celle, känd för sina många korsvirkeshus.

 

Om hösten i Sverige är kall och grå är den defintivt inte det i Italien! Varmt välkomna med att upptäcka ännu mer av vad Italien har att erbjuda!

 

 

Pris: 22 400:- / person

Transfer Finspång – Arlanda, flyg Arlanda – Milano, bussresa, reseledare Gunilla Almevad, färjor och vägavgifter, citytax, 10 övernattningar (del i dubbelrum) med halvpension, båttur Gardasjön, lokalguide Verona, 2 vinprovningar, olivoljeprovning, 3 luncher.

Enkelrumstillägg: 2 600:- / person


Väskorna samlas upp i förväg och följer med bussen ner till Milano. Handbagage på flyget: max 8 kg.