Julmarknad i Bergedorf, Hamburg

Resor till Europa

Julmarknad i Bergedorf, Hamburg-fullbokad

24 - 27/11 2022, 4 dagar


Årets julmarknadsresa går till Bergedorf, en av Hamburgs minsta och mysigaste stadsdelar. Här bor vi bland de många fina korsvirkeshus som stadsdelen är känd för. Här finns också ett vackert 1300-tals slott. På gågatan finns Bergedorfs egen julmarknad som verkligen är värd ett besök.


Under resan tar vår guide Gunilla Almevad med oss till Lüneberg, ca 5 mil sydost om Hamburg. Det är en historisk stad med ett rådhus från 1200-talet, Johanniskyrkan med en orgel som Johann Sebastian Bach har spelat på, ett rådsapotek från slutet av 1500-talet och massor andra sevärdheter. Julmarknaden i Lüneberg är inte den största är mer genuin och framför allt med mindre trängsel. Här finner vi julpynt, korvar, glühwein och allt annat som hör en julmarknad till.


En av dagarna gör vi dessutom en utflykt in till Hamburgs centrum, Tysklands näststörsta stad, som har inte mindre än 22 julmarkander och besöka.


Ta en paus från alla julförberedelser och åk med oss ned till Tyskland och deras charmiga julmarkander!


 

Pris: 5 190:- / person

Bussresa, 3 hotellnätter (del i dubbelrum) med frukostpension, 2 middagar, guidad utflykt till Lüneberg, utflykt till Hamburg.

Enkelrumstillägg: 920:- / person