Provence och Alsace

Resor till Europa

Provence och Alsace - en resa för livsnjutare - fullbokad (ny resa 2025)

21/9 - 1/10 2024, 11 dagar


Vårt populära koncept "flyg ner och buss hem" tar oss ännu en gång ut i Europa när hösten är som bäst!

 

Denna gång återvänder vi till en gamla favorit: Frankrike! Flyget från Linköping tar oss ned till Marseille, där vår buss möter upp. Från Marseille åker vi till Avignon - påvarnas stad - där vi startar vår resa. Avignon som ligger längs floden Rhônes i södra Frankrike. Det är en storslagen medeltida stad som omges av en försvarsmur med torn och tinnar. Innanför den gamla ringmuren finner vi konstgallerier, museer, kyrkor och ett av världens största gotiska palats. I Avignon får vi lära känna staden genom en stadsvandring med en svensktalande lokalguide. 


Avignon ligger inte långt från den franska medelhavskusten och vi besöker kuststaden Bouzigues där vi äter lunch på en fisk- och skaldjursrestaurang innan det ges möjlighet till ett svalkande bad i Medelhavet. På vägen hem till Avignon passerar vi genom det mytomspunna Camargue som är känt för sina rosa flamingos, vita hästar och svarta tjurar.


Efter dagarna i Avignon fortsätter vi till Nyons, en mycket charmig och "typisk fransk" by där vi kommer att bo på ett hotell som ligger mitt i byn. Hotellet är inte så stort, men väldigt trevligt! Under dagarna i Nyons besöker vi Vaison la Romaine, en by fylld av romarminnen och Cave Copérative La Vinsobraise där vi gör resanas första vinprovning. Det blir också ett besök på slottet Chateau Grignan och sista dagen i Nyons är det dessutom lokal marknad, kanske gör du något spännande inköp att ta med hem till Sverige? Dagarna i Nyons kröns av ett besök hemma hos konstnären Lena Linderholm i den lilla byn Curnier. Alldeles utanför byn ligger "Plätten" som Lena kallar sin trädgård. Här äter en gemensam picnic-middag, umgås och har en fin kväll tillsammans.


Nästa stopp gör vi i Alsace, platsen som Ludwig XIV kallade för "Frankrikes trädgård". I skydd av bergskedjan Vogeserna blir klimatet perfekt för vinodling, och så långt ögat ser vi vingårdar i ett böljande landskap. Vi bor i byn Kayserberg och härifrån gör vi utflykter till vinbyarna Equesheim och Ribueville där vi får prova de kända Alsace-vinerna. Vi tillbringar också en förmiddag i Colmar som även kallas lilla Venedig på grund av sina många kanaler. Att vandra i Colmar med blomsterprydda korsvirkeshus och kullerstensgator, är en dröm att spara i minnet när hösten är i antågande.

 

Varmt välkomna med att upptäcka vad Frankrike har att erbjuda!

 

Denna resa har redan en fullbokad intresselista och kommer att köras även 2025. Kontakta oss redan nu om du är intresserad av att följa med på resan 2025.


 

Pris: 24 900:- / person

Transfer Finspång – Linköping, flyg Linköping – Marseille (med KLM), bussresa, reseledare Bo Högberg, färjor och vägavgifter, 10 övernattningar (del i dubbelrum), 7 middagar, 4 luncher, 3 vinprovningar, entréer och lokalguider enligt program.

Enkelrumstillägg: 4 500:- / person


Väskorna samlas upp i förväg och följer med bussen ner till Marseilles. Handbagage på flyget: max 8 kg.

unsplash