Rom - Toscana - Val di Sole

Resor till Europa

Rom - Toscana - Val di Sole

8 - 18/10 2020, 11 dagar - inställd

Framflyttad till 2021, nya datum kommer


För tredje året i rad erbjuder vi en resa till Italien! Det är vårt populära koncept "flyg ner och buss hem" som tar oss ut i Europa när hösten är som bäst!

 

Flyget från Arlanda tar oss direkt ned till Italiens huvudstad där vår buss möter upp och efter några dagar i Rom tar den oss norrut genom Italien och vidare genom Tyskland tillbaka till Sverige.

 

Men vi börjar vår resa i Rom, den eviga staden med sina oskattbara konstsamlingar, mängder av kyrkor, oräkneliga historiska minnesmärken och sitt myllrande folkliv. Under våra dagar i Rom besöker vi också Vatikanen, världens minsta stat med säte för Påven, den katolska kyrkans överhuvud.

 

Därefter fortsätter vi ut mot kusten i södra Toscana där vi bor vackert i ett böljande landskap på vingården Tenuta Il Fontino. Vi besöker fågelområden i Castiglione della Pescaia för att se flamingos! På väg upp mot det italienska alplandskapet stannar vi till i Pisa för att se om tornet fortfarande lutar… När vi kommer upp bland alptopparna i Val di Sole gör vi en enklare vandring och som belöning avnjuter vi en god grillunch.

 

Resan hemåt mot Sverige går genom Tyskland och på vägen besöker vi Quedlinburg i Harz, en stad som sedan 1994 finns med Unescos världsarvslista. Staden är bland annat känd för sina 1 300 korsvirkeshus.

 

Om hösten i Sverige är kall och grå är den defintivt inte det i Italien!

 

 

Pris: 18 600:- / person del i dubbelrum, enkelrumstillägg, 2 600:-

Transfer Finspång – Arlanda, flyg Arlanda – Rom, bussresa, reseledare, färjor och vägavgifter, citytax, 10 övernattningar del i dubbelrum med halvpension, lokalguide Rom, entré Vatikanen, 3 vinprovningar, 2 luncher.

© 2020 Barks Buss