Rom - Toscana - Val di Sole

Resor till Europa

Rom - Toscana - Val di Sole

29/9 - 9/10 2022, 11 dagar


För tredje gången erbjuder vi en höstresa till Italien! Det är vårt populära koncept "flyg ner och buss hem" som tar oss ut i Europa när hösten är som bäst!

 

Flyget från Arlanda tar oss direkt ned till Italiens huvudstad där vår buss möter upp och efter några dagar i Rom tar den oss norrut genom Italien och vidare genom Tyskland tillbaka till Sverige.

 

Men vi börjar vår resa i Rom, den eviga staden med sina oskattbara konstsamlingar, mängder av kyrkor, oräkneliga historiska minnesmärken och sitt myllrande folkliv. Under våra dagar i Rom besöker vi också Vatikanen, världens minsta stat med säte för Påven, den katolska kyrkans överhuvud. Vår svensktalande lokalguide tar oss med till flera av de största sevärdheterna från antikens Rom såsom Colosseum, Spanska trappan, Trevifontänen, Pantheon och mycket mer.


På vår resa norrut besöker vi flera vingårdar där det förutom provsmakning också finns möjlighet att köpa med sig viner från lokala odlare. Vi upptäcker Toscanas hjärta - Florens - som är känd för sin arkitektur, konst och skulpturer från olika epoker. Vi gör också ett stopp vid sjön Lago d'Iseo som är en dold pärla i regionen. Därefter går färden vidare in i det italienska alplandskapet. När vi kommer upp bland alptopparna i Val di Sole gör vi en enklare vandring och som belöning avnjuter vi en god grillunch.

 

Resan hemåt mot Sverige går genom Tyskland och på vägen besöker vi Quedlinburg i Harz, en stad som sedan 1994 finns med Unescos världsarvslista. Staden är bland annat känd för sina 1 300 korsvirkeshus.

 

Om hösten i Sverige är kall och grå är den defintivt inte det i Italien!

 

 

Pris: 19 600:- / person

Transfer Finspång – Arlanda, flyg Arlanda – Rom, bussresa, reseledare, färjor och vägavgifter, citytax, 10 övernattningar (del i dubbelrum) med halvpension, lokalguide Rom, entré Vatikanen, 3 vinprovningar, 2 luncher.

Enkelrumstillägg: 2 600:- / person