Skottland

Resor till Europa

Skottland med Edinburgh Military Tattoo

6 - 15/8 2022, 10 dagar


En resa till Skottland är ett minne för livet! Under vår resa får vi uppleva allt som hör till en resa till Skottland. Vi får njuta av deras oslagbara natur, klassiska säckpipor, vackra trädgårdar, en äkta skotsk whiskyprovning och mycket mer!

 

Resan går via Tyskland där vi övernattar både på vägen ned och hem. Överfarten till Storbritannien går via Nederländerna där vi gör ett besök i Alkmaar, en stad känd för sin stora ostmarknad och där det nästan verkar som att vi hamnar i Venedig. Från Ijmuiden går färjan över till Newcastle, England.


När vi anländer till Skottland bor vi centralt i Edinburgh, staden som är Skottlands huvudstad. En av resans höjdpunkter blir när vi får uppleva en kväll på Edinburgh Military Tattoo, som beskriver sig själva som "The Greatest Show on Earth"! I Edinburgh får vi en bussrundtur med lokalguide som tar med oss förbi flera av stadens sevärdheter. Det finns också möjlighet att besöka den botaniska trädgården.


Resan fortsätter norrut genom Skottland och vi besöker trädgården Barnklyn Garden i Perth och Explorers Gerden i Pitlochry. Givetvis besöker vi den mytomspunna sjön Loch Ness och åler längs sjöns västra sida. Sjön lär ha ett sjöodjur, oftast kallat ”Nessie” boende i vattnet. Vi håller våra kameror beredda om hon dyker upp. Innan vi ta färjan tillbaka till fastlandet bor vi en natt i centrala Glasgow där det givetvis blir tid till att upptäcka staden.

 

 

Pris: 18 400:- / person 

Bussresa, färjor och vägavgifter, 7 övernattningar på hotell (del i dubbelrum) med frukostpension, 2 övernattningar på färja (del i dubbelhytt), 8 middagar på hotell/färja, guidad rundtur i Edinburgh, biljett till föreställningen Edinburgh Military Tattoo på långsida, entré på Branklyn Garden, entré Explorers Garden, entré Cawdor Castle, besök på whiskydestilleri och reseledare.

Enkelrumstillägg: 5 800:- / person