Våren i Skåne

Resor i Sverige

Möt våren i Skåne

2-5/5 2023, 4 dagar


Det finns ingen plats i Sverige där våren är lika vacker som i Skåne. Under 4 dagar besöker vi flera av Skånes pärlor, både i uppe i det nordvästra hörnet och nere i sydöster på vackra Österlen där havet möter bokskogarna och ängarna. 


Resan börjar i Kullabygden där vår guide Eva Roos möter upp oss. Hon kommer att lotsa oss runt bland det bästa Skåne har att erbjuda. Längst ute på Kullaberg står Kullens fyr, Sveriges äldsta, ljusstarkaste och högst belägna fyr. Förutom själva fyren fascineras vi av utsikten och får njuta av vackra vyer över både Öresund och Skälderviken. 


Vi bor i Höllviken nära Falsterbonäset. Härifrån når vi flera av Österlens mest intressanta platser. Vi besöker Kåseberga med Ales stenar, för den som vill upptäcka denna mystiska stenformation. Resan går vidare till Backåkra, där vi bland annat besöker Dag Hammarskjölds meditationsplats. Självklart gör vi också ett besök på Kiviks musteri!


Under resan besöker vi också studentstaden Lund som har Sveriges största universitet. Här besöker vi bland annat Lunds domkyrka och får en guidad tur av det astronomiska uret och tittar ned i kyrkans krypta. Strax utanför Lund ligger Torups slott där vi njuter av en kopp kaffe innan vi får en guidad tur. 


Välkomna med för att upptäcka det vackraste Skåne har att erbjuda!

 

Pris: 6 800:- / person

Bussresa, boende Höllviksnäs (del i dubbelrum), 4 luncher, 3 middagar, guide i bussen och entréer och guidningar enligt program. 

Enkelrumstillägg: 900:- / person